Menu

Kaiserschmarrn

Benodigdheden (2 personen):

  • 6 eieren
  • 180 gram bloem
  • 350 ml melk
  • Snuf zout
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 el suiker
  • 70 gram rozijnen geweld
  • Boter om in te bakken
  • Poedersuiker
  • Appelmoes
  • Pruimencompote

Stap 1: Neem twee aparte mengkommen en splits de eieren. Voeg aan de kom met het eigeel de suiker, vanillesuiker, bloem en melk toe. Meng het met een garde tot een egaal mengsel.

Stap 2: Klop in de andere kom het eiwit stijf met een snufje zout. Het is stijf genoeg als je de bak op z’n kop kunt houden en alles erin blijft zitten.

Stap 3: Voeg de beide mengsels samen. Doe dit door eerst een beetje eiwit bij het eigeel te voegen en spatel dit rustig door. Vervolgens kan de rest van het eiwit erbij en roer het tot een egaal mengsel. Klop het niet met een mixer, want dat zorgt ervoor dat het mengel niet luchtig blijft. Meng als laatste de rozijnen er doorheen.

Stap 4: Zet een koekenpan op het vuur en smelt een klontje boter. Voeg hier de helft van het beslag aan toe. Laat het rustig garen op een middelhoog vuur. Na ongeveer 5 minuten kan de pannenkoek omgedraaid worden. Doe dit door het in vieren te delen. Bak de andere kant ook goed gaar en snijd vervolgens de pannenkoek in stukjes in de pan met een spatel. Herhaal dit alles met de rest van het beslag.

Stap 5: Serveer het met pruimencompote, appelmoes en poedersuiker. Nu kan je lekker genieten van je zelfgemaakte kaiserschmarrn. Eet smakelijk!

Bekijk hier meer lekkere wintersportgerechten!