Menu

Wiener Schnitzel

Benodigdheden (4 personen):

  • 4 ongepaneerde kalfsschnitzels van ongeveer 150 gram
  • 2 eieren
  • Zout en peper
  • Bloem
  • Paneermeel
  • 1 citroen
  • 75 gram boter
  • 5 eetlepels olie
  • Fijngehakte verse peterselie
  • Eventueel: friet en vruchtenjam

Stap 1: plaats de schnitzels tussen twee lagen bakpapier of plasticfolie. Sla de schnitzels plat met een vleeshamer of een zware pan. Bestrooi vervolgens de schnitzels aan beide kanten met zout en peper.

Stap 2: pak drie diepe borden. Doe de bloem in bord 1, klop de eieren los in bord 2 en doe het paneermeel in bord 3. Haal de schnitzels eerst door de bloem, daarna door het ei en als laatste door het paneermeel. Zorg ervoor dat de schnitzels goed bedekt zijn met paneermeel, want dit zorgt voor een lekker krokant korstje.

Stap 3: zet een grote koekenpan op het vuur en verhit de boter en olie. Bak de schnitzels aan beide kanten gaar en goudbruin. Als de schnitzels klaar zijn laat je ze uitlekken op een groot bord met keukenpapier.

Stap 4: hak de peterselie fijn en snijd de citroen in vieren.

Stap 5: serveer de schnitzels op borden, strooi er wat peterselie overheen en voeg het partje citroen toe. Om een echt wintersportgevoel te creƫren kun je er frietjes en vruchtenjam bij eten. Eet smakelijk!

Bekijk hier meer lekkere wintersportgerechten!

Bron: Snowplaza