Menu

Tiroler Gröstl

Benodigdheden (2 personen):

  • 2 varkensschouderkarbonades
  • 200 gram gerookte spekreepjes
  • 2 middelgrote gesnipperde uien
  • 25 gram fijngesneden bieslook
  • 600 gram aardappelschijfjes
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eieren
  • Zout en peper

Stap 1: verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan. Kruid de schouderkarbonades ondertussen met zout en peper. Bak de schouderkarbonades op middelhoog vuur gaar en goudbruin. Haal ze vervolgens uit de pan en zet ze apart.   

Stap 2: bak in de resterende olie de spekjes knapperig. Voeg de gesnipperde ui toe en bak het mengsel verder tot de ui glazig is. Snijd in de tussen tijd de schouderkarbonades in blokjes en voeg die toe in de pan. Roer dit even door, zet het vuur uit en zet het mengsel apart.

Stap 3: verhit een grote pan op het vuur en voeg daar 1 eetlepel boter en 1 eetlepel olie aan toe. Bak hierin de aardappelschijfjes gaar en goudbruin. Breng dit op smaak met zout en peper.

Stap 4: voeg het spekjesmengsel en de fijngehakte bieslook toe aan de aardappelschijfjes. Roer dit alles goed door.  

Stap 5: bak twee spiegeleieren en serveer deze op de aardappels. Strooi er nog wat bieslook overheen. Eet smakelijk!

Bekijk hier meer lekkere wintersportgerechten!

Bron: Snowplaza