Menu

Goulashsuppe

Benodigdheden (4 personen):

  • 300 gram riblappen
  • 100 gram spekjes
  • 2 gesnipperde uien
  • 2 fijngehakte teentjes knoflook
  • 3 vastkokende aardappelen in blokjes
  • 2 rode paprika’s in blokjes
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 400 gram tomatenblokjes in blik
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 runderbouillonblokjes
  • 1 eetlepel milde paprikapoeder
  • 1 theelepel pittige paprikapoeder
  • 1 theelepel karwijzaad
  • 1 theelepel majoraan
  • 1 fijngehakte rode peper
  • 1 liter water
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel boter
  • Peper en zout naar smaak
  • Zuurdesembrood

Stap 1: plaats een grote pan op middelhoog vuur. Verhit 1 eetlepel boter met 1 eetlepel olie. Snijd intussen de riblappen in blokjes van 1,5 centimeter en laat het vet eraan zitten. Kruid het vlees naar smaak met peper en zout en bak het goudbruin in de pan.

Stap 2: schep het vlees uit de pan en bak de spekjes in dezelfde niet afgewassen pan. Als de spekjes gaar zijn voeg dan de ui, knoflook, rode peper en paprika toe. Bak dit totdat de groenten glazig worden.

Stap 3: voeg aan dit mengsel de kruiden en tomatenpuree toe. Bak dit 1 minuut mee. Doe vervolgens het vlees (inclusief het vleessap) terug in de pan en voeg het water, azijn en bouillonblokjes toe.

Stap 4: breng het aan de kook en zet vervolgens de pan op de kleinste pit met laag vuur. Laat het geheel 2 tot 3 uur zachtjes pruttelen.

Stap 5: kijk na 2 uur of het vlees zacht geworden is. Zo ja, dan kun je de aardappelblokjes toevoegen en laat het vervolgens nog ongeveer een half uur pruttelen. Is het vlees na 2 uur nog niet zacht geworden, wacht dan met het toevoegen van de aardappelblokjes totdat het vlees wel zacht is.

Stap 6: proef of de soep goed van smaak is en voeg eventueel nog wat peper en zout toe. Serveer de soep in kommen met wat stukjes zuurdesembrood ernaast. Eet smakelijk!

Bekijk hier meer lekkere wintersportgerechten!

Bron: Snowplaza